zaterdag 25 december 2010

SVW 100 jaar: Flitsend competitiedebuut zaterdagteam SVW/Van Veen (september 1994)


Een dikke 200 nieuwsgierigen waren op het competitiedebuut van het eerste zaterdagteam van SVW af gekomen, want waar een maandje of drie, vier geleden nog wat smalend werd gesproken over het initiatief een zaterdagpoot op te starten, is allang duidelijk dat de streepjes dat helemaal nog zo gek niet hebben gezien. Het debuut tegen Dubbeldam gaf ook al reden tot lachen: een 5-1 zege.

Rien van der Hurk kwam na afloop handen en glazen tekort. De fles Apfelcorn ging rond, het gezang (“Allemaal op zaterdag”) zwol aan. Van der Hurk werd drie jaar geleden door Ad Bakker naar Mollenburg gehaald, maar beleefde de laatste twee jaar als assistent-trainer onder respectievelijk Bakker en Arie Romijn weinig lol aan zijn bijbaan. Solidair als hij is, geen kwaad woord over die twee. Dat hij niet vertrok was een verrassing, ook voor hemzelf. SVW klopte aan met het verzoek de zaterdagtak te trainen. Hij keek zijn vele vrienden op Mollenburg eens aan, hief het goede glas met Bertus Sluijk, die beloofde leider te zullen worden, en zei ja.
In Van der Hurk heeft SVW/Van Veen de juiste man op de juiste plaats gezet. Als geen ander weet hij zijn manschappen te motiveren. Niet door als een betweter voor een eng schoolbord te gaan staan, maar juist door het één voor allen en allen voor één te prediken.
Niet onbelangrijk is trouwens dat Van der Hurk over een voor de 2e klas heel aardig ploegje kan beschikken. Reken maar mee: Jan van Santen, Ronald van Hoorne en Edwin van der Zouwen speelden vorig jaar in SVW zondag 1. Arnold van Osch, Guy van Rijmenant en John Wijnbelt hebben ook enig ervaring op dat niveau, Ricardo Regosa gold ooit als één van de grootste talenten op Mollenburg, Gerard de Koning is, mits serieus, een gewaardeerde kracht en Michel van den Berg geldt als de beste keeper die SVW heeft.

Plankenkoorts
Toch startte SVW/Van Veen helemaal niet zo voortvarend tegen Dubbeldam, in sterkte vergelijkbaar met Bobbeskonte 8 of 9. De plankenkoorts straalde er vanaf en zelfs kregen de Dubbeldammmers na amper vijf minuten de eerste serieuze kans, die door Fred van Leen schitterend om zeep werd geholpen.
Pas halverwege de eerste helft sloeg SVW/Van Veen de verwachte bres, toen Ronald van Hoorne een lange solo met een fraai ‘stiffie’ tot treffer promoveerde. En toen Edwin van der Zouwen na een prima pass van Arnold van Osch met een prima pegel voor 2-0 zorgde was de wedstrijd gelopen.
Na rust krulde Van Hoorne het leer nog een keer van afstand tegen het vijandelijke nylon en hees ook John Wijnbelt zich met twee uitgekookte treffers op de topscorerslijst. De tegendaad, bij 3-0, kwam van de voet van Fred van Leen.

SVW/Van Veen miste overigens de kansen op een nog veel grotere score, maar dat weet Van der Hurk vooral aan de zenuwen die bij zo’n debuut horen. “We zijn niet gaan jagen, hebben bewust zuinig gespeeld. Je weet ook niet hoe zo een tegenstander reageert. Afgelopen verloren ze met 6-0 van Rijswijkse Boys en werden er drie het veld uit gestuurd. Daar waarschuw je de jongens dan voor en dan blijkt het juist een sympathieke tegenstander is. We zijn begonnen vanuit de gedachte het eerste seizoen gewoon lekker te voetballen en reclame te maken voor ons zaterdagclubje. Nee, niks geen gelul over een kampioenschap. We respecteren al onze tegenstanders”.
En rond ging de fles Apelcorn, het was eindelijk weer eens feest op Mollenburg.



Bron: http/gorinchem.courant.nu

Geen opmerkingen:

Een reactie posten