dinsdag 28 december 2010

SVW 100 jaar: SVW pakt de hoofdprijzen in GCC Champions Cup (januari 1998)



De eerste aflevering van de GCC Champions Cup is geweest. Het indoor-voetbaltoernooi in sporthal De Oosterbliek lokte in twee weken in totaal zo’n 7.500 toeschouwers. De prijzen gingen naar Mollenburg, waar de enorme goudkleurige beker voor een jaar te zien zal zijn.

De finale werd zaterdag een onderonsje tussen de zaterdag- en de zondagafdeling van SVW. Daarin toonden de zondagvoetballers zich het meest balvaardig. De score liep op tot 7-1 voor het SVW-team dat in Ronald van Hoorne en Michael van Arkel de hoofdrolspelers had. De tevredenheid straalde vooral af van het gezicht van SVW-penningmeester Mari Venderbos. SVW’s schatkistbewaarder incasseerde liefst 2500 gulden prijzengeld. Een welkome aanvulling voor de bepaald niet overvolle verenigingskas.

De finale werd de wedstrijd van Michael van Arkel. De ‘Zaterdag’ en de ‘Zondag’ speelden in het bestaan van beide takken tweemaal eerder tegen elkaar op het veld. Voor de KNVB-beker wonnen de zaterdagvoetballers trainer Joop de Vries met 1-0. Eerder in een vriendschappelijk duel bleven beide ploegen op 1-1 steken. Op de kunststofvloer van de overvolle Oosterbliek kon de ‘Zaterdag’ het op pure kracht tot aan de rust nog bijsloffen. De 3-1 van Martijn Rink, twee minuten na de rust, brak het verzet bij de verrassend ver gekomen zaterdagvoetballers. Van Arkel bekroonde zijn toernooi met drie treffers. Ronald van Hoorne zorgde voor nummer zeven.

Attractief
Van Hoorne werd met zeventien treffers onbetwist topscorer van de eerste editie van de GCC Champions Cup en van Arkel werd door de jury als meest attractieve speler van het toernooi uitgeroepen.

De samenwerking tussen Van Hoorne en Van Arkel in de zaal was het hele toernooi uniek. “Ik hoefde maar met een vinger te wijzen en Ronald wist precies wat hij moest doen”, aldus Van Arkel. Van Hoornde kon destijds samen met Marco van Hoogdalem naar RKC. Van Hoogdalem vergaart nu miljoenen bij Schalke ’04. Van Hoorne staat met SVW puntloos onderaan in de tweede klasse.

Een dag na de grote finale stonden beide ploegen op Mollenburg overigens opnieuw tegenover elkaar. Die nieuwjaarswedstrijd was al vroeg in het seizoen afgesproken. Op het drassige veld hielden de teams elkaar met een 5-5 gelijkspel in evenwicht. Veel spelers kampten nog met spierproblemen als gevolg van het zaalvoetbal.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten