vrijdag 24 december 2010

SVW - Schelluinen 0-6 "Alleen wonder kan SVW nog redden van degradatie in Trias Champions Cup"



Alleen een wonder kan SVW nog redden van degradatie uit het prestigieuze toernooi om de Trias Champions Cup. De zevenvoudige winnaar van de Cup, die altijd meedeed, staat in deze editie puntloos onderaan in de sterke poule. Bovendien werd er pas één keer gescoord. De degradatie kan alleen nog worden afgewend als SVW met vier goals of meer verschil van Ameide weet te winnen. Een zeer lastige opgave, maar natuurlijk niet onmogelijk.

Tegen het, van zaalvoetballende kwaliteiten overlopende Schelluinen, heeft SVW weinig te vertellen. ‘Scalune’ heeft mannen lopen zoals Amanzada, Wijnbelt, Adjei, Papilaya en de geblesseerde Tutu. De Gorinchemmers proberen Schelluinen het voetbalen te beletten door via een handbalverdediging de ruimtes klein te maken. Toch staat het al binnen vijf minuten 0-1. Burak Gungor weet in de loop van de eerste helft nog wel de handen van het aanwezige publiek op elkaar te krijgen met een weergaloze slalom, waarna Bennie Boeijink de pass net niet weet af te ronden. Bij rust kijkt SVW tegen een 0-2 achterstand aan.

Na het pauzespel, blind penalty schieten, gesponsord door Primair Sportieve Activiteiten, blijft SVW volharden in verre uitworpen van goalie Geoffrey van de Boor en schoten van afstand via Bjorn Trapman. Deze hebben echter niet het gewenste effect en stichten nauwelijks gevaar voor de Schelluinense goal. Sterker nog, de blauw-witte formatie loopt uit naar een eenvoudige 0-6 score en nemen hiermee een voorschot op het bereiken van de kwartfinale. SVW moet daarentegen aanstaande maandag vol, maar dan ook VOL aan de bak tegen Ameide om een zege met minimaal vier goals verschil tot stand te gaan brengen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten