woensdag 29 december 2010

SVW 100 jaar: SVW promoveert naar de hoogste afdeling (juni 1959)




Voordat bovenstaande zijn beslag kreeg gingen Bertus Vink en zijn jongens na 4 jaren uit elkaar en trainer Molendijk werd benoemd tot zijn opvolger.
Een merkwaardig seizoen was dat. In het begin van dat seizoen 1958/1959 verloor SVW nogal eens een wedstrijd. Koos Romijn mocht plaats nemen in die beginperiode in de dug-out. Met de terugkomst van Romijn kreeg de ploeg ineens vleugeltjes. Het talentrijke elftal begon ineens te draaien en de ene na de andere tegenstander werd aan de zegekar van de streepjes gebonden! SVW werd kampioen tijdens een onvergetelijke wedstrijd tegen Papendrecht. En erna volgde een ware triomftocht door de Gorcumse binnenstad.

Promotiewedstrijden tegen weer VFC, Baarn en de Koninklijke HFC met in de laatste wedstrijd (7.000 toeschouwers) alle KNVB-bonzen op de tribune, werden de punten eerlijk verdeeld (1-1). Dit 9e kampioenschap en de hierop volgende succesvol afgeronde promotie werd behaald door:

doel: J. Kramer
achter: Wim de Boon, C, Duizer, Cor v.d. Heuvel
midden: Joop Viveen, Leen Lommers, Aart de Boon, Giel Braham, Ton Weyers, Rinus Verkaik, Fred v. Linstee
voor: Gerrit Vlasblom, Arie van ’t Hoff, Koos Romijn en Gerrit Viveen met als leider A. den Uijl

Organisatorisch gezien had men in die tijd te weinig aan één speelveld en een egaal gemaakt trainingsveldje (een zandbak) langs de Linge gelegen. Nadat de kantine (met een grote potketel) was verlengd, verrees er even later achter de eveneens uitgebreide tribune een nieuwe bestuurs- en kleedruimte.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten